lage vin selv

Har du lyst til å lage vin selv? Hvis du har mye bær, frukt eller til og med druer i hagen, er det veldig gøy å kunne lage egen vin! Du har kanskje prøvd tidligere, men opplevd at vinen ble udrikkelig?

Kristian holder på å lage et onlinekurs, som vil vise deg skritt for skritt hvordan du lager vin, vin som faktisk kan drikkes og du kan være stolt av!

Vinen på bildet laget han av ripsbær. 14 kilo bær ble nok til hele denne dunken.

Mye må klaffe når du skal lage vin selv

I 15 år har Kristian dyrket druer og laget vin på sin vingård Cortijo el Medico i fjellene i Andalucia. Han har lært «the hard way» hvilke faktorer som må på plass og hva som skal klaffe! På Cortijo el Medico var det kommersiell produksjon av vin i mye større skala enn det som er aktuelt for hjemmeprodusenten, men prinsippene er de samme. Det handler om renslighet, gjær, sukker og riktig temperatur. Det gjelder uansett om du lager vin av druer, bær eller frukt. På onlinekurset tar Kristian utgangspunkt i deg som vil lage vin selv hjemme, med utstyr du får kjøpt i nærmeste Europrisbutikk.

Hvis du setter deg på epostlista vil du få beskjed når kurset er klart, og du får også en gratis guide til hvordan lage vin, som du kan laste ned med en gang.

Ønsker du å lære mer om vindruedyrking og vinproduksjon?

Kanskje er du bonde og ønsker å satse kommersielt på vin? De siste årene er det stadig flere bønder som ønsker å satse på vindruer. Nye sorter er utviklet som tåler vårt klima.

Kristian tilbyr foredrag, kurs og kan hyres som mentor. Du kan ta kontakt på epost hei@kristianjansson.com eller tlf 92081963.

lage vin selv
lage vin selv