Geitramssaft er oppskrytt. Det var iallfall min første reaksjon etter å ha smakt på denne. Planen var da heller ikke å lage geitramssaft. Jeg var ute og plukket mjødurt, og fant så mye geitrams at jeg også plukket med meg en halv bærepose blomsterkroner av denne, uten å ha noen idé om hva jeg skulle bruke blomstene til. Etter å ha googlet oppdaget jeg at det heller ikke er så mye: saft, sirup eller gelé.

Valget falt på saft, og den lages slik:

  • Cirka 130 gram geitramsblomster
  • 1 liter vann
  • 7 dl sukker
  • Saft av en halv sitron

Du bruker bare blomstene. Den halve bæreposen med blomsterhoder utgjorde 130 gram blomster når stilken var fjernet.

Kok opp vann og sukker, og tilsett sitron. Legg blomstene i en bolle, og hell sirupen over. La stå i kjøleskapet i cirka 4-5 dager. Sil av. Oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg ikke så lenge, men du kan alltids fylle på en plastflaske og fryse den.

(Hvis du ønsker sirup, koker du inn saften til cirka halvparten – kan brukes for eksempel på is).

Hadde gjester på besøk som fikk smake, og de var begeistret. Selv synes jeg geitramssaften hadde lite smak. Siste rest vil nok gå i en proseco eller sommerdrink, for å gi fin farge.

Tror heller ikke jeg gidder lage det igjen. Blomstene skal få stå, eller kanskje jeg kniper av noen til pynt på en kake eller i en dessert.

Nyhet

NETTKURS LAG VIN SELV

Drømmer du om å lage din egen vin av frukt, bær eller druer?

Har du prøvd før, uten å lykkes?

Da er dette kurset noe for deg. Vi viser deg steg for steg hvordan det gjøres.