Drivhusdrømmen kjennes fortsatt langt unna. Hele hagen er dekket av snø, og planer og byggeprosjekt er satt på vent til det blir vårligere. I mellomtiden sitter jeg med tegnebrettet. Har nemlig arvet en haug med gamle vindu, pluss at Kristian har tatt med en nydelig gammel stalldør fra Spania, og dette er meningen skal bli drivhus.

Det vil si, det blir en kombinasjon av jordkjeller og drivhus. Vi har en bratt tomt, og endel av skråningen ble gravet ut i forbindelse med at septiktanken ble satt ned.

drivhusdrømmen

Tanken er å bygge drivhuset inn i skråningen, slik at det blir jordvegg på baksiden (mot nord), samt deler av veggen mot vest. Det skal (iallfall i teorien) gjøre drivhuset varmere om vinteren og kjøligere sommerstid. Det innerste hjørnet håper vi å kunne bruke til vinteroppbevaring av potet, epler, rotgrønnsaker etc.

Drivhusdrømmen er ganske ny…

Den startet vel egentlig med de gamle vinduene, som jeg syntes var for fine til å bli kastet. Tidligere har jeg vært fornøyd med å forkultivere planter i vinduskarmen. Jeg har heller ikke hatt noen stor drøm om å dyrke chili, fiken, tomater og slikt som trenger et varmere klima. Been there, done that. I Hellas lengtet jeg etter å dyrke jordbær, bringebær, rabarbra, kålrot og gode poteter. Der lært jeg at et er enklest å lykkes med å dyrke det som passer til forholdene der du bor. Jeg synes det er så mye godt jeg kan fylle hagen med, at jeg egentlig ikke trenger et drivhus til annet enn forkultivering.

Veldig spent på hvordan dette blir – ikke minst på hva vi kommer til å dyrke der inne. Watch this space for oppdateringer om drivhusdrømmen. 😊